У Львівській обласній раді обговорюють зміни до Комплексної програми регіонального розвитку

Новини 29 Вересня, 2021 35

Фото прес-служби Львівської облради

Сьогодні, 29 вересня, відбулося засідання робочої групи з напрацювання змін та доповнень до Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 роки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Під час обговорення депутати та експерти обмінялися думками щодо внесення змін до діючої програми, зокрема щодо можливого розширення пріоритетів, максимальної вартості, оцінювання проєктів, роботи експертної комісії та термінів старту конкурсу й реалізації самих проєктів.

Як зауважив голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, голова комісії Володимир Квурт, при підготовці змін та доповнень важливо і надалі дотримуватися відкритості та прозорості, а також враховувати інтереси та ініціативи громад.

«В центрі уваги мають стояти інтереси громад, які сьогодні потребують підтримки з обласного бюджету на реалізацію своїх ініціатив. Важливо, щоб ми бачили якісні розвиткові проєкти, які ми співфінансовуємо з обласного бюджету в межах програми.

Конкурс проєктів місцевих ініціатив зарекомендував себе як успішний, тому варто залишити ті розділи програми, які працюють і удосконалити інші з врахуванням нагальних потреб територій», – зазначив Володимир Квурт.

Нагадаємо, Львівська обласна рада на початку 2021 року прийняла Комплексну програму регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 роки. На її реалізацію було передбачено з обласного бюджету 150 млн грн. Ініціатива напрацювати таку програму належить голові Львівської обласної ради Ірині Гримак.

Коментарі

Позначки: