У Львівській міській раді хочуть ліквідувати департамент міської агломерації

Новини 14 Грудня, 2022 357

Буде звільнено 65 працівників

У результаті ліквідації департаменту міської мобільності та двох підпорядкованих йому управлінь звільнять 65 працівників.

Про це йдеться в проєкті ухвали ЛМР, оприлюдненій на інформаційному порталі депутатів, пише Четверта студія з посиланням на Еспресо.

Депутат міської ради Юрій Ломага у пояснювальній записці зазначає, що депаратмент пропонують ліквідувати відповідно до чинного законодавства, з метою скорочення видатків на утримання апарату виконавчих органів ради та оптимізації роботи структурних підрозділів.

До складу департаменту міської агломерації ЛМР, який депутати створили у лютому 2021 року, входить управління адміністрування громад і управління територіального співробітництва. У разі ліквідації чисельність апарату ради та її виконавчих органів пропонують скоротити з 2043 до 1978 осіб. Відтак, буде звільнено 65 працівників.

Відповідно до проєкту ухвали, пропонується до 1 лютого 2023 року розробити та подати пропозиції щодо розмежування повноважень департаменту міської агломерації між виконавчими органами ЛМР. А до 1 березня пропонується затвердити внесені зміни до положення про виконавчі органи Львівської міської ради.

Зазначимо, що департамент міської мобільності ЛМР створений 4 лютого 2021 року, а його керівником є Юрій Лукашевський. Основні завдання структурного підрозділу апарату міськради, як зазначено на сайті ЛМР, є здійснення організаційно-функціональних повноважень з метою задоволення потреб і інтересів мешканців сіл, селищ та міст Львівської територіальної громади.

Коментарі