У львівській мерії підписали Меморандум про співпрацю з 7-ма містами Львівщини щодо будівництва полігону для ТВП

Новини 12 Квітня, 2019 130

Сьогодні, 12 квітня, у білій залі Львівської міської ради було підписано Меморандум про співпрацю між Львовом, Бориславом, Городком, Дрогобичем, Новим Роздолом, Пустомитами, Східницею та Трускавцем щодо будівництва нового полігону для ТПВ.

“Вирішення критичної ситуації з ТПВ у нашому регіоні не можливе без будівництва регіонального полігону для захоронення відходів. Адже навіть при будівництві сміттєпереробних заводів однаково залишатиметься частина сміття, яке потребує захоронення. Що важливо, будівництво регіональних полігонів передбачено Національною стратегією поводження з ТПВ. І саме для вирішення цього питання ми підписали Меморандум про співпрацю з 7 містами, які також потребують полігону для ТПВ. Ми спільно будемо звертатися до усіх державних інституцій з вимогою виконання приписів Національної стратегії поводження з відходами. Зокрема – забезпечення будівництва першої черги мережі регіональних полігонів для захоронення побутових відходів та подальшої розбудови мережі регіональних полігонів і будівництва мережі сміттєперевантажувальних станцій”, – сказав заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Підписання Меморандуму про співпрацю між Львовом та 7 містами Львівської області щодо будівництва полігону для ТПВ

У мерії переконані, що вирішення ситуації з утилізацією відходів є проблемою не одного чи кількох міст. Це спільна проблема для усіх.

“Зараз підписантами є 8 міст Львівської області. Однак, ми закликаємо всі інші міста, які вважають, що потрібно рухатися у вирішенні питання з утилізацією відходів, приєднуватися до цього Меморандуму. Ми готові до співпраці і спільної роботи. Об’єднавши свої зусилля ми будемо спільно звертатися до депутатів усіх рівнів, Асоціації міст України, Прем’єра, Віце-прем’єр-міністрів і профільних Міністерств з вимогою реалізувати Національну стратегію і виділити ділянку для будівництва регіонального полігону, яку має надати ЛОДА”, – додав Бабак.

У тексті Меморандуму йдеться про те, що все фінансування на проектування і будівництво регіонального полігону для Львова і міст області, Львів готовий зробити за власний кошт, тобто, за рахунок міського бюджету та кредитних коштів.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,