У Львівській дитячій лікарні з’явилася незвичайна сімейна кімната

Новини 02 Листопада, 2017 789

Львівська обласна дитяча лікарня "ОХМАТДИТ"

Кімнату презентувала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

Сьогодні, 2 листопада, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» урочисто відкрили першу Сімейну кімнату Рональда МакДональда в Україні, яка допоможе родинам бути поруч із хворими дітьми.

Зазначимо, що сімейна кімната в «ОХМАТДИТі» з’явилася завдяки Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні, яка є частиною однойменної глобальної благодійницької мережі (благодійна організація, що фінансується за рахунок корпоративних партнерів та приватних благодійників). А також – за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Загалом у світі вже працює 208 сімейних кімнат, які допомагають родинам у 64 країнах.

«Сімейна кімната Рональда МакДональда – це місце в лікарні, де батьки і родичі хворих дітей зможуть відпочити, поспати, поїсти, набратися сил і провести час із дитиною. У львівському «ОХМАТДИТі» сімейна кімната допоможе родинам проводити максимум часу із хворими дітьми. Адже, згідно з міжнародними дослідженнями, спільне перебування в лікарні покращує здатність родин долати труднощі, допомагає знизити рівень стресу й тривоги», – кажуть у Фундації.

Кошти на створення сімейної Кімнати були зібрані під час 15-ї благодійної програми «Долонька Щастя» в ресторанах МакДональдз у листопаді 2016 року.

Довідка

Фундація Дім Рональда МакДональда підписала договір оренди приміщення у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» для відкриття такої кімнати для батьків та дітей. ЇЇ площа – 60 кв.м. Тут є бібліотека, ігрова зона, мікрохвильова піч, дивани та душова кімната.

Коментарі

Позначки: , , , ,