У літаку МАУ загинули 38 породистих цуценят

Новини 23 Червня, 2020 280

Фото: Fly UIA

Кількість тварин на рейсі становило 559 собак і 89 котів

Найбільший український авіаперевізник – компанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) виключає будь-які версії про відсутність повітря або системи кондиціонування, що не працювали, як причину загибелі тварин на рейсі Київ-Торонто 13 червня.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, прес-служба перевізника повідомила, що на жаль, причину загибелі тварин не встановлено.

«Підставою для її встановлення є звіт, який видається канадською ветеринарною службою. Робити висновки про причини загибелі тварин варто після отримання офіційних документів з боку уповноважених органів Канади. Авіакомпанія МАУ регулярно проходить аудит IOSA щодо стандартів безпеки польотів і стандартів, що регулює в тому числі перевезення тварин. Правила перевезення тварин регулюються Live Animals Regulations (установкою з правил перевезення тварин LAR) – документом IATA (Міжнародної асоціації повітряного транспорту)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тварини відправлялися вантажовідправниками як комерційний живий вантаж, а загальна кількість тварин на рейсі становило 559 собак і 89 котів, які були сформовані в 337 клітках.

«Розміщення тварин у клітках більш як однієї дозволяється, якщо тварини можуть вільно рухатися і переміщатися. Клітки мають конструкцію, яка забезпечує вільну циркуляцію повітря. Такий стандарт кліток для транспортування відповідає вимогам LAR. На рейсі перевозилися собаки середнього віку 4 місяці (найпопулярніший вік для комерційних тварин, оскільки експорт тварин в більшості країн дозволяється після щеплення від сказу, яке робиться в зазначеному віці)», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі наголосили, що вантажний салон літака Boeing 767, в якому перевозилися тварини (передній, задній і балочний вантажний відсік), повністю вентилюється і є температурно регульованим, що забезпечується конструктивом повітряного судна.

«Тому будь-які маніпуляції про відсутність повітря або не працюючі системи кондиціонування виключаються авіакомпанією. Стан тварин під час перельоту зумовлений великою кількістю чинників, у тому числі умовами транспортування і зберігання тварин до передачі авіакомпанії від вантажовідправників», – йдеться в повідомленні.

Тим часом, в авіакомпанії МАУ розпочато власне службове розслідування, в ході якого усунули керівника дирекції з вантажних перевезень і логістики, а також за власним рішенням авіакомпанії накладено ембарго на перевезення тварин повітряними суднами B767 починаючи з 19 червня 2020 року. Крім того, в рамках відкритого кримінального провадження почався процес надання документів Бориспільському відділу Національної поліції України.

Як повідомлялося, на борту літака МАУ, який прямував з Києва до Торонто 13 червня, померли 38 собак. Загалом на борту було близько 500 тварин.

Коментарі

Позначки: , , , , ,