У лікарнях Івано-Франківська вимушено виписують COVID-хворих

Новини 11 Березня, 2021 242

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків Фото: ФБ

Хворі на коронавірус пацієнти понад дві години чекають госпіталізації до міської лікарні Івано-Франківська.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Учора була реальна ситуація, коли швидкі на Матейка (міська клінічна лікарня №1, яка приймає COVID-хворих, – ред.) стояли і очікували звільнення місця з хворими середнього і важкого ступеня. Люди чекали по дві години у швидкій, щоб отримати госпіталізацію, своє місце”, – розповів Марцінків.

Він наголосив, що в COVID-лікарнях сьогодні вимушено виписують пацієнтів з легшою формою хвороби, щоб допомогу тим, хто потребує негайної кисневої терапії і постійного нагляду лікарів.

“Я неодноразово звертався до обласної влади, Кабміну, з проханням розгортати додаткові ліжко-місця в обласних медичних закладах. Я вже не вірю, що в цьому напрямку будуть якісь зрушення”, – заявив мер.

За його словами, серед проблем у боротьбі з коронавірусом залишається доплата медикам, яку нині здійснює місцева влада. Марцінків зауважив, що у січні скерували медикам, які працюють з хворими на коронавірус, 50% до зарплати, у лютому – тільки 30%.

“Ми не можемо лише своїми силами подолати епідемію. Дороги – це добре, але коли є людські життя, то може краще перенаправити кошти на них… Не може бути так, як це було кілька днів тому, коли жінку везли до Заболотова, там не було місця, потім у Коломию, де теж відмовили, а коли жінку везли до Калуша, вона, на жаль, відійшла. На такі проблеми не треба закривати очі, а варто говорити про них щиро і відверто”, – заявив мер Франківська.

Він додав, що місто вже розгорнуло 162 ліжко-місця у міському пологовому центрі, а тепер планує розгорнути ще 120 у поліклініці на вулиці Довгій – у восьмиповерховій будівлі для COVID-хворих виділять два поверхи.

Коментарі

Позначки: ,