У Летичеві встановили пам’ятник гривні

Новини 30 Травня, 2019 2 089
У Летичеві вствновили пам'ятник гривні

У Летичеві вствновили пам'ятник гривні

Гігантську монету виготовили місцеві підприємці

Днями у Летичеві  встановили пам’ятник гривні, передає “Є“.

Величезну монету номіналом одну гривню зробили місцеві підприємці. Ідея належала Сергію Гулько, змайстрував усе місцевий коваль Андрій Кучер.

Пам’ятник гривні встановили у центрі селища, символічно, поряд із відділенням одного із банків. Хоча автори зізнаються, до банку гривня не має жодного відношення.

«Ми просто хотіли подарувати місту якусь приємність і змайстрували оригінальну фотозону. Не хочу розповідати деталей, просто зробив це, щоб моє селище ставало трохи кращим, адже ми тут живемо, працюємо і всі маємо докладати зусиль, щоб Летичів розвивався і ставав привабливіший», – каже автор ідеї Сергій Гулько.

Він не зізнається, ні скільки коштує виготовлення пам’ятника, ні чому саме гривню увіковічнили. Каже, що від ідеї і до встановлення пам’ятника минуло майже два роки.

Монета за висотою як людина середнього зросту, а в її основі вигравіювана дата 13 листопада – це день народження майстра-коваля. Планували встановити пам’ятник саме у цей день минулого року, але, як то кажуть, «щось пішло не так» і гривня побачила Летичів тільки зараз.

Сергій Гулько каже, приємно, що за декілька днів навколо гривні постійно гуляють мами з дітками, фотографуються і популяризують тим самим Летичів.

Варто зазначити, що декілька днів тому трохи далі від місця де встановлена гривня, з’явилася фотозона «Я люблю Летичів», яку вже теж встигли полюбити місцеві жителі.

Коментарі

Позначки: