У Київській облраді сформувалась коаліція «Слуг народу», ОПЗЖ та “Батьківщини”

Новини 27 Листопада, 2020 980

Фото: ФБ/Володимир Зеленський

У новообраній обласній раді Київщини фактично утворилась коаліція «Слуги народу», ОПЗЖ та «Батьківщини». Партія влади спільно із своїми політичними партнерами із порушенням регламенту намагається взяти під контроль облраду і протиснути на посаду голови ради свого кандидата. Про це повідомила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЄС.

Вона пояснила, що для цього намагаються провести голосування окремими бюлетенями – хоча за регламентом бюлетень має бути один із включеними до нього кандидатурами.

«Фактично коаліція, яка тут існує – «Слуга народу», «Батьківщина» і ОПЗЖ, – не довіряють своїм депутатам, тому виступили проти початкового бюлетеня, де було двоє кандидатів. Через недовіру до власних депутатів і маючи таке завдання, очевидно, від Офісу Президента провести свого кандидата від «Слуги народу» Склярова, це відбувається під наглядом і окремими бюлетенями. За це була боротьба. Як і за спробу вивести із зали людину, яка за даними колег-депутатів хвора на ковід, але її привели якраз для цього голосування», – наголосила Сюмар.

«Очевидно, що є сьогодні така задача від Офісу Президента – взяти під контроль Київську обласну раду, і їх жодним чином не турбує коаліція з «Опозиційною платформою –  За життя», – наголошує Сюмар.

Вона нагадала, що ще перед місцевими виборами були заяви про те, що саме такі коаліції буде формувати «Слуга народу». «Зараз у Київській обласній раді саме це і відбувається – із численними порушеннями регламенту, переписуванням попереднього порядку голосування, який був визначений відповідно до регламенту», – зауважує Вікторія Сюмар.

В Київській області нова коаліція облради – Слуга народу, ОПЗЖ і Батьківщина. Рішення приймали на найвищому рівні….

Опубліковано Вікторією Сюмар Пʼятниця, 27 листопада 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , ,