У Києво-Печерській лаврі закрили два храми

Новини 02 Січня, 2023 320

Тут працює комісія. Фото: Борис Корпусенко

Зачинені Успенський собор та Трапезна церква

Як повідомили в адміністрації Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», собор та церква зачинені у зв’язку з роботою комісії.

Про це пише Четверта студія.

Цього року збіг термін оренди УПЦ Успенського і Трапезного храмів у Верхній лаврі.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час загальнонаціонального телемарафону, сказав, що відомство рекомендуватиме не продовжувати оренду для Української православної церкви. За його словами, доки перевірку не буде завершено подальше використання храмів неможливе.

У Києво-Печерській лаврі закрили два храми

У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» попереджали, що остання служба у храмах Верхньої території — Успенському соборі та Трапезній церкві на території заповідника може пройти напередодні Нового року, 31 грудня 2022 року.

Водночас представники УПЦ вважають порушенням прав віруючих обшуки СБУ та відмову продовжувати угоди, які дозволяють служити у храмах Верхньої лаври, пише Вечірній Київ.

Як повідомляв «Вечірній Київ», згідно з рішенням РНБО Кабінету Міністрів України доручено забезпечити у двомісячний строк перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Коментарі

Позначки: