У Києві знайшли замкнене коло щодо розвитку дітей

Новини 08 Серпня, 2023 50

МОН і КМДА «футболять» позашкільну освіту

Напередодні до мене звернулися батьки дітей, які протягом декількох років є вихованцями гуртків та студій Київського державного будинку художньої та технічної творчості.

Про це пише нардеп Михайло Цимбалюк, інформує Четверта студія.

На сьогодні критичним стало питання існування цього закладу позашкільної освіти, оскільки власної будівлі він не має, а кількість дітей збільшується. Адміністрація закладу уже тривалий час займається вирішенням питання, але результатів немає.

На даний час в закладі активно функціонує 28 гуртків та студій художньо-естетичного, науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямків. Працює 47 осіб, які щоденно надають якісні освітні послуги 638 вихованцям, серед яких є 76 дітей з особливими освітніми потребами.

Уся діяльність педагогічного колективу спрямована на реалізацію права вихованців на позашкільну освіту, організацію їх освітньо-пізнавальної діяльності, формування у молодого покоління національної свідомості, збагачення його інтелектуального, культурного і духовного розвитку.

Київська міська військова адміністрація у відповіді на моє звернення інформує, що заклад перебуває у державній власності та враховуючи, що питання потрібно вирішувати за рахунок площ державної власності звернення повернули до Міністерства освіти і науки України для належного розгляду та опрацювання.

Натомість у Міністерстві освіти і науки України на моє звернення посилаються на частину шосту статті 10 Закону України «Про позашкільну освіту» згідно з якою місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах компетенції збереження закладів позашкільної освіти і знову повернули моє звернення до КМДА.

Коло замкнене, а проблема з наданням приміщення Київському державному будинку художньої та технічної творчості не вирішена.

Риторичним залишається питання – чи може Уряд в особі його очільника Дениса Шмигаля врятувати державний будинок творчості у Києві і чи зможе міністр освіти Оксен Лісовий дивитися в очі батькам юних вихованців після перекидання відповідальності однієї структури на іншу відповідальності за збереження закладу позашкільної освіти.

М’яч на чиєму боці футбольного поля?

Коментарі

Позначки: , ,