У Києві затримали шахраїв, які продавали фальшиві результати тесту на COVID-19 (ФОТО)

Новини 18 Березня, 2021 176

У Києві затримали шахраїв, які продавали фальшиві результати тесту на COVID-19

Працівники приватної лабораторії фальсифікували результати аналізів та тестів на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, пише Четверта студія.

Правоохоронці зауважили, що до організації схеми причетні працівники приватної лабораторії та мешканець Києва, який займався розповсюдженням готових довідок.

“Зловмисники продавали сертифікати та довідки про проходження тестування на COVID-19 із зазначенням негативних результатів тестів, у тому числі й без фактичного проведення відповідних досліджень. Видавалися сертифікати для виїзду громадян за кордон, а також довідки, що могли бути використані за місцем вимоги”- резюмували у пресслужбі.

Крім того, встановлені факти фальсифікації результатів аналізів пацієнтів із негативного на позитивний.За даними Нацполіції вартість одного сертифікату чи довідки коливалася від 900 до 1800 грн залежно від терміну виконання.

“За попередніми даними, лише за період із лютого до цього часу, учасникам злочинного угруповання вдалося продати щонайменше 80 фальсифікованих документів на суму понад 135 тис. грн”, – зазначили у пресслужбі.

17 березня, поліцейські провели санкціоновані обшуки  в офісних приміщеннях лабораторії, за місцем мешкання фігурантів та в їх автомобілях. Вилучили бланки сертифікатів та довідок з відтисками печатки лабораторії, понад 500 тис. грн готівки у різних валютах, “чорнові” записи.

Коментарі

Позначки: , , ,