У Києві заборонили купатися на всіх пляжах

Новини 17 Липня, 2021 575

Через “цвітіння” води спричинене аномальною спекою у Києві, на усіх 14 комунальних пляжах міста заборонили купатися через. заборона почала діяти 17 липня. Останні декілька тижнів у столиці фіксують температурні рекорди.

Про це повідомляє комунальне підприємство “Плесо”.

Зазначається, що заборону купатися вводять із профілактичною метою. Через аномальну спеку відбувається “цвітіння” води, тобто розмноження синьо-зелених водоростей, які споживають із води кисень і виділяють токсичні речовини.

Внаслідок цього знижується концентрація розчиненого кисню у воді, що є передумовою для замору риби. За таких обставин санітарна якість води погіршується.

Повідомляється, що статус “Не купатися” присвоїли усім пляжам Києва з 17 липня. Як довго триватиме заборона на купання — не вказують. Підприємство обіцяє повідомити про зміну статусу. Разом з тим, відпочивати на території пляжів у комунальному підприємстві дозволяють.

Нагадаємо, 24 червня температура повітря побила майже сторічний рекорд. За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 24 червня у Києві середньодобова температура повітря становила +28,1°С, що на 1,6°С вище рекордного значення температури для цього дня 1924 року.

Між тим, внаслідок екстремальної спеки у Канаді та США вчені провели новий аналіз кліматичних змін на планеті та з’ясували, що діяльність люди призвела до збільшення ймовірності надзвичайних погодних умов.

Окрім цього, в ООН повідомили про новий рекордний рівень високої температури в Антарктиді. На материку зафіксували 18,3 градуса вище нуля за Цельсієм.

Крім у того, у Канаді через аномальну спеку загинули понад 130 людей. Більшість з них були літніми людьми або мали супутні проблеми зі здоров’ям.

Коментарі

Позначки: ,