У Києві влаштують перевірки офісів щодо дотримання карантину

Новини 04 Квітня, 2021 747

пандемія коронавірусу - ілюстраційне фотоpixabay.com /CCO public/ fernando zhiminaicela

З 5 квітня співробітники Держспоживслужби Києва розпочнуть перевірки адміністративних будівель та офісних приміщень щодо дотримання карантинних вимог. За їх порушення роботодавцям загрожуватиме штраф у розмірі 34 тисячі гривень.

Про це повідомив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан у коментарі Суспільному, пише Четверта студія.

“Офіси — це такий же суб’єкт господарювання, який повинен дотримуватись трьох основних правил — дистанція, маски та наявність антисептиків. У всіх офісах це повинно бути. Це прописано в постанові Кабміну і в постановах головного санлікаря”, — заявив Рубан.

За його словами, за недотримання цих трьох вимог на роботодавців накладатимуться штрафи. Для керівника суб’єкта господарювання він складе 34 тисячі гривень. Голова столичної Держспоживслужби також повідомив, що результати перевірок, проведених минулого тижня, показали, що 85% офісів залишили графіки роботи працівників без змін.

“Саме за рахунок цих колективів у нас зростає захворюваність, тому що спілкуються в тісних приміщеннях і передають інфекцію. З завтрашнього дня будемо перевіряти всі офіси, всі офісні приміщення, адміністративні будівлі, незважаючи на форму власності та відомче підпорядкування”, — попередив Рубан.

Коментарі

Позначки: ,