У Києві учасники маршу УПА висунули вимоги Зеленському

Новини 14 Жовтня, 2020 330

Володимир Зеленський. Фото: censor.net

У Києві розпочався Марш УПА, який щорічно проходить 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці та свято захисників України, традиційно він проводиться на честь створення Української повстанської армії.

Про це повідомляє LB.ua, пише Четверта студія.

Учасники маршу знаходились біля Офісу президента, вони вимагали ухвалити так званий закон про колабораціоністів, відповідно до якого законодавчо закріпляється поняття “колаборант”.

Серед вимог також забезпечення реакції СБУ та поліції на проросійську діяльність українів, ініціювання позбавлення ліцензії каналів NewsOne, ZIK, Наш, Інтер, Київ Live, припинення обмеження українських військових у веденні вогню у відповідь на обстріли окупантів, пише “Інтерфакс-Україна”.

В ході маршу планувалося вшанування Героїв Небесної Сотні та загиблих на війні на Майдані Незалежності і на Алеї Героїв Небесної Сотні.

“Головна вимога цьогорічного маршу – не допустити втрати територіальної цілісности та державного суверенітету України, зупинити реванш колаборантів. Хода пройде до Офісу Президенту України, де відбудеться передача вимог Президенту України”, – йдеться на сторінці заходу в Facebook.

Коментарі

Позначки: , ,