У Києві та Гаазі відбувся International Sustainability Forum 2023

Новини 25 Вересня, 2023 42

У Києві та Гаазі відбувся International Sustainability Forum 2023

20 та 21 вересня 2023 року, в Києві та Гаазі відбувся Міжнародний форум сталого розвитку 2023 (ISF2023), метою якого стала консолідація експертів, бізнесу та влади України та ЄС задля відновлення та розвитку економіки на принципах сталості. Форум вже третій рік поспіль організовує Асоціація експертів зі сталого розвитку (ASDE).

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

Форум зібрав понад 700 учасників – провідних експертів сталого розвитку, представників виконавчої та законодавчої влади України, бізнес-сектору України та ЄС, громадських організацій та асоціацій, програм ООН, а також дипломатів та журналістів.

Протягом двох днів International Sustainability Forum 2023 спікери та учасники обговорювали такі теми, як: “Фінансування зеленого відновлення України”, “Перехід до зеленої економіки”, “Фінансування відновлення агробізнесу в Україні”, “Зелене та стійке відновлення міст в Україні” тощо.

Результатом спільної роботи стало формування фундаментальних засад “Зеленої стратегії України” на наступні 20 років, яка в найближчому майбутньому буде представлена уряду України.

Зелена стратегія України – це стратегія розвитку країни, в основі якої покладені принципи сталості з урахуванням вимог європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного партнерства, а також теперішніх викликів. Це набір ініціатив, чітка дорожня карта, практичний план дій, який буде створений на International Sustainability Forum 2023 та поданий на розгляд уряду.

“Здавалося б що під час війни, численних криз та викликів досить скептично звучить сталий розвиток суспільства. Проте, ключові принципи сталого розвитку мають бути закладені в кожне рішення на всіх рівнях політики держави, – розповідає Аліна Соколенко, Голова ASDE, міжнародна експертка зі сталого фінансування та ідеолог ISF2023. – Екологічні, соціальні та управлінські критерії – це мова інвестицій, яку Україна має враховувати в діалозі з західноєвропейськими партнерами. Тому на Форумі ми поставили за мету розробити практичний механізм, а згодом стратегію розвитку країни на принципах сталості, з залученням всіх ключових стейкхолдерів як всередині країни, так і зовні”.

Про організатора

Асоціація експертів зі сталого розвитку – незалежна громадська організація, створена у квітні 2020 року з метою формування культури стійкості в суспільстві через: адвокацію, навчання, міжнародне співробітництво та якісну взаємодію бізнесу та державного сектору.  ASDE – потужний осередок сталості в країнах Європи та Центральної Азії, що формує стійку екосистему партнерства шляхом реалізації проєктів, ініціатив, поширення досвіду та знань. Завдяки спільним цінностям, обміну досвідом та взаємній підтримці спільноти організація реалізує свій потенціал у формуванні зеленої економіки та стійкого громадянського суспільства.

Коментарі

Позначки: , ,