У Києві пролунало чотири вибухи: що відомо

Новини 26 Червня, 2022 70

У Шевченківському районі Києва рано вранці пролунало чотири сильні вибухи, в місті оголошена повітряна тривога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очевидців.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відповідь на ракетні удари по Києву закликав учасників саміту G7 відповісти новими санкціями на адресу РФ.

“Їй 7 років. Українська дитина мирно спала в Києві, поки російська крилата ракета не підірвала її будинок. Багато інших по всій Україні перебувають під бомбардуваннями. Саміт G7 повинен відповісти новими санкціями проти Росії і важчим озброєнням для України. Треба перемогти хворий імперіалізм РФ”, – заявив він.

Сьогодні весь день російські ракети можуть “працювати” по Києву, інформує радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

“Не нехтуйте запобіжними заходами. Не кажучи вже про інші міста”, – закликав він.

Били з Каспійського моря (12:00)

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, що російські війська завдали ударів по Києву зі стратегічних бомбардувальників з регіону Каспійського моря.

За його словами, ворог застосував бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, які злітають з регіонів Астрахані.

“На озброєнні в цих літаків є ракети Х-101. Вони можуть летіти на відстань до 5500 км. Таких ракет сьогодні випустили від чотирьох до шести. Наша ППО спрацювала, частину ракет збили. Є фотопідтвердження однієї, інші уламки зараз шукають”, – додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Знову вибухи в Києві (11:40)

Очевидці повідомляють про декілька потужних вибухів у місті. Їх чують як на лівому березі міста, так і на правому. При цьому відповідні звуки чули і в Бородянці (Київська область).

Евакуйовано 25 мешканців (11:22)

“Загалом з будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. В тому числі семирічну дівчинку, яку дістали з-під завалів, а згодом врятували і її маму. Пошуково-рятувальні роботи тривають”, – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Нацполіція підтверджує загибель людини (11:19)

“За наявною інформацією, 1 людина загинула. Наразі відомо про 4-х поранених, серед яких 7-річна дівчинка. В цей момент дістали з-під завалів її маму – 35-річну жінку. Вона є громадянкою РФ, але тривалий час проживає у Києві”, – повідомляє голова Нацполіції Ігор Клименко.

Повідомляється про постраждалу росіянку (10:56)

Жінку дістали із-під завалів зруйнованого будинку. Вона мала російський паспорт.

Про це на місці події розповів радник глави МВС Антон Геращенко та показав паспорт постраждалої, який посічений осколками.

П’ятеро поранених (10:22)

Вже відомо про п’ять поранених у результаті ракетного удару по Києву. Про це розповів журналістам голова Нацполіції України Ігор Клименко.

За його словами, про це стало відомо близько 10-тої ранку.

 

Фоторепортаж та відео з місця подій (09:48)

РБК-Україна публікує детальний фоторепортаж з Шевченківського району столиці, куди сьогодні вдарила російська ракета. Кадри з місця подій – за посиланням.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на ракетний удар росіян по Києву. Він закликав союзників якомога швидше визнати РФ країною-спонсором тероризму та надати Україні сучасні ППО.

“Росіяни знову вдарили по Києву. Ракети влучили у житловий будинок та дитячий садок. Вони продовжують воювати з мирними людьми, порушуючи всі правила війни. В них немає честі, совісті та сміливості. Необхідно якомога швидше визнати Росію країною-спонсором тероризму. Також Україні потрібні сучасні системи протиракетної оборони. Ми говоримо про це з нашими союзниками. Від країни-терориста захистить зброя. І вона допоможе нашій армії перемогти росіян на полі бою”, – пише Єрмак.

Перший загиблий (09:22)

Стало відомо про першого загиблого через ракетний удар. Чоловіка витягнули з-під завалів без ознак життя.

“Щойно з-під завалів витягли тіло чоловіка без ознак життя…Імовірно, це батько врятованої щойно дівчинки”, – пише радник глави МВС Антон Геращенко.

Тим часом мер Києва Віталій Кличко повідомляє також про врятування дитини.

“З-під завалів житлового будинку в Шевченківському районі дістали семирічну дівчинку. Вона жива. Зараз рятують її маму”, – пише Кличко.

Офіційні фото і відео наслідків “прильотів” (08:58)

З’явилися перші фото і відео з місця влучання ворожої ракети у житловий будинок. Рятувальники розбирають завали і евакуюють людей.

Під завалами знаходяться люди (08:53)

Частину мешканців будинку куди влучила ракета, евакуювали, однак під завалами ще можуть бути люди. Тривають пошукові роботи. Двох постраждалих госпіталізували.

“Зараз постраждалим надається допомога. Ті, хто в лікарні, знаходяться в стабільному стані. Лікарі кажуть, що загрози їхньому життю немає. Зараз ми чуємо, що є люди під завалами. Рятувальники роблять все, щоб їх дістати”, – розповів повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Ракета вдарила в дитсадок (08:34)

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що друга ракета вдарила по дитсадку на вулиці Половецькій.

“Друге влучення “вискоточної” ракети Путіна було в дитячий садок на вулиці Половецькій. На місці, де був дитячий майданчик, тепер вирва діаметром 7 метрів”, – пише він.

Влучання в дев’ятиповерхівку. Пожежа. Постраждалі (08:27)

Як повідомили в ДСНС ракета вдарила в дев’ятиповерхівку в Шевченківському районі.

За даними рятувальників, внаслідок ворожого обстрілу, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м

Перші постраждалі

Наразі проводяться заходи з ліквідації пожежі та рятуванню людей. Попередньо, є постраждалі.

Деталі від МВС

Як пише радник глави МВС Антон Геращенко, одна з ракет потрапила в житловий будинок на вулиці Татарській. Райн метро Лук’янівка.

“Будинок горить. Працюють рятувальники та поліція. Мітили знову в завод “Артем”, – повідомив він.

ППО збило ракету в Київській області (08:19)

За словами голови Київської ОВА Олексія Кулеби, вранці було збито ракету, яка летіла на Київ. Її залишки впали в околицях одного з сіл району. Руйнувань і постраждалих немає.

За інформацією мера Києва Віталія Кличка, вибухи пролунали в Шевченківському районі столиці. До місця події прямують рятувальники і бригади швидкої допомоги.

Кличко також повідомив, що постраждали два житлових будинки, в них відбувається порятунок і евакуація жителів.

 

 

Коментарі

Позначки: