У Києві попрощались з батьком Петра Порошенка Героєм України Олексієм Порошенком (ФОТО)

Новини 19 Червня, 2020 12 492

Фото: Помісна інфо.

Олексій Порошенко пішов з життя 16 червня після інсульту

Сьогодні, 19 червня, у Києві прощаються з батьком п’ятого президента України президента України Петра Порошенка Олексієм Івановичем Порошенком.

Про це повідомляє “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

Спочатку його похорон мав відбутись 18 червня, проте через засідання суду із обрання запобіжного заходу Петру Порошенку його перенесли.

Серед тих, хто прийшов на церемонію: колишній міністр оборони Валерій Гелетей, екс-губернатор Миколаївщини Олексій Савченко, екс-депутат Сергій Березенко, журналіст і політолог Тарас Березовець. Також приїхав колишній генпрокурор Юрій Луценко з дружиною та колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

У залі також багато людей у військовій формі.

За даними BBC News Україна, свої співчуття п’ятому президенту вже передали канцлерка Німеччини Ангела Меркель, лідер Туреччини Реджеп Ердоган, прем’єр Хорватії Андрій Пленкович, Дональд Туск від Європейської народної партії, а також глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Від чинної влади співчуття досі не надходили.

Чин похорону Олексія Порошенка здійснював Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

“Найперше прийміть щиросердечні співчуття від мене особисто та від усієї повноти Православної Церкви України. Ми сьогодні проводжаємо в останню дорогу велику людину, яка зробила багато корисних справ для розбудови нашої держави і Української Церкви. Ми проводжаємо великого патріота своєї Батьківщини і молимося, щоб Господь упокоїв його душу в місцях праведників. Адже молитва і наша пам’ять – це найкраще, що ми можемо дати спочилій людин”, – сказав Епіфаній.

Коментарі

Позначки: , ,