У Києві планують тотальну евакуацію у разі повного блекауту

Новини 06 Листопада, 2022 172

День столиці і День Києва святкуватимуть в умовах воєнного стану: програма

У Києві планують тотальну евакуацію у разі повного блекауту

З таким заголовком вийшла стаття у New York Times.

Журналісти видання, з посиланням на чиновників КМДА, повідомляють, що у Києві почали планувати “неймовірну ситуацію”: повне відключення електроенергії та евакуацію приблизно трьох мільйонів жителів міста.

Як пише видання, ситуація вже настільки жахлива, що 40 відсотків енергетичної інфраструктури України пошкоджено або зруйновано, а в столиці готують 1000 укриттів для обігріву, які можна використовувати як бункери, тоді як інженери намагаються полагодити розбомблені електростанції без необхідного обладнання.

“Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу систему електропостачання”, – цитує видання слова голови служби муніципальної безпеки Романа Ткачука.

Як йдеться у статті, чиновникам у столиці повідомили, що вони отримають повідомлення про повне відключення електроенергії не менш як за 12 годин.

За словами Ткачука, якщо справа дійде до цього: «ми почнемо інформувати людей та просити їх їхати… Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. В даний час уряд та міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання»

Коментарі

Позначки: