У Києві охоронятимуть інспекторів з паркування

Новини 02 Жовтня, 2021 355

Бо їх б’ють водії

Київська адміністрація вирішила приставити муніципальну охорону до інспекторів з паркування після того, як одного з них жорстоко побили на Печерську.

Про це повідомив заступник мера Києва з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов у Facebook, пише Четверта студія.

“Відтепер в найгарячіших точках, де спостерігається паркувальна анархія, поруч з інспекторами буде Муніципальна охорона. У Києві має панувати закон і порядок”, – повідомив він.

Усов розповів, що 30 вересня на вул. Генерала Алмазова, 14 біля метро “Печерська” водій напав і побив інспектора з паркування.

За словами чиновника, водій протизаконно запаркувався у другій смузі та зупинив рух транспорту позаду себе. Інспектор підійшов до порушника, але “несподівано отримав удари по обличчю” і зламаний ніс.

Усов зазначив, що це не перший подібний напад. За його словами, “інспекторів з паркування лякають і атакують майже кожного дня”.

Чиновник запевнив, що попри це влада продовжить “наводити порядок у паркувальному просторі міста” і закликав правоохоронців якомога швидше розслідувати напад.

Інспекція з паркування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА налічує 25 інспекторів, які слідкують за дотриманням правил паркування на вулицях міста. За неправильне паркування автомобілів інспектор має повноваження виписати штраф або викликати евакуатор.

При цьому КМДА закликає водіїв не сплачувати готівку нелегальним паркувальникам та наголошує, що оплата за паркування здійснюється у місті виключно безготівковим шляхом.

Коментарі

Позначки: ,