У Києві кинули гранату в офіс однієї з партій

Новини 29 Листопада, 2020 134

Скриншот відео/Нацкорпус/Телеграм

Вибух стався біля громадської приймальні лідера однієї з партій

У Києві в ніч на 29 листопада стався вибух біля офісу однієї з політичних партій. Поліція порушила одразу дві кримінальні справи.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Вибух стався біля громадської приймальні лідера однієї з партій на вулиці Зої Гайдай. Ймовірно, вибухнула граната. В результаті вибуху ніхто не постраждав, частково був пошкоджений паркан та двері будинку.

“Внаслідок події ніхто не постраждав. Вибухом частково пошкоджено паркан та двері будівлі. Сьогодні вночі до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про ймовірний вибух біля одного з приміщень на вул. Зої Гайдай. За викликом негайно виїхали слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції та представники інших профільних служб. На місці події правоохоронці встановили, що біля громадської приймальні лідера однієї з політичних партій стався вибух ймовірно гранати. Потерпілих немає. Внаслідок вибуху частково пошкоджений паркан та двері будинку.

Як розповів начальник Оболонського управління поліції Євген Худяков, правоохоронці на місці події провели першочергові слідчі дії:

«Вибухотехніки виявили деформовані металеві фрагменти, рештки ймовірно від гранати, які вилучили та направили на проведення відповідних експертиз.

Наразі правоохоронці проводять комплекс слідчих і розшукових дій, спрямованих на встановлення всіх обставин цієї події та осіб, причетних до неї».

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато два кримінальних провадження: за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Як повідомили у прес-службі “Національного корпусу”, вибух стався біля столичного офісу Нацкорпусу.

“Близько 2 ночі 29 листопада невідомі кинули гранату РГД-5 під центральний офіс Національного Корпусу (вул. Зої Гайдай, 9/8). Внаслідок теракту ніхто не постраждав.

Це вже другий подібний випадок за останній час. Як і минулого разу (який стався 25 жовтня 2020 року) гранату кинули в офіс, що знаходиться на першому поверсі багатоповерхового будинку. Поряд з приміщенням розташована парковка та магазини. Постраждати міг будь-хто, адже навколо постійно перебуває багато людей”, – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,