У Києві демонтують 47 пам’ятних знаків

Новини 17 Травня, 2022 1 823

У Києві демонтують 47 пам’ятних знаків

Таке рішення ухвалила Київрада.

Депутати Київради на сьогоднішньому пленарному засіданні, 14 травня, підтримали демонтаж 47 пам’ятних знаків. Серед яких — пам’ятники, меморіальні об’єкти, меморіальні дошки та їх частини, які пов’язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною окупаційних режимів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Вечірній Київ.

«Важливо завершити всі процеси декомунізації та дерусифікації у столиці та мінімізувати культурологічний вплив проросійського наративу на мешканців столиці. Увіковічення російських, імперських, комуністичних та антиукраїнських діячів, подій та символів є неприпустимим в умовах російсько-української війни. Необхідно демонтувати пам’ятники та меморіали, які є колоніальною спадщиною окупаційних режимів, оскільки вони прагнули знищити нашу незалежність та українську націю», — наголосила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Як зазначила депутатка Київради Аліна Михайлова, у воєнний час необхідно ефективно та невідкладно захистити культурний простір столиці, який є невід’ємним елементом гуманітарного простору України.

«Необхідно знищити всі явні зв’язки, які коли-небудь уславлювали наше партнерство з росією, оскільки країна, яка веде повномасштабну війну та чинить геноцид українського народу не є нашим другом та побратимом, а навпаки — ворогом та агресором. Пам’ятні знаки, які пов’язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною, необхідно демонтувати та передати на зберігання до музеїв», — зазначила Аліна Михайлова.

Коментарі

Позначки: