У Китаї зафіксували захворювання людини на важку інфекційну хворобу

Новини 20 Липня, 2022 14

Вчора, 19 липня в лікарні загального профілю медичного університету було підтверджено бубонної чуми.

Про це йдеться в опублікованій у вівторок, 19 липня, заяві Комітету охорони здоров’я регіону, пише Четверта студія з посиланням на Варта1.

Пацієнт Лю Моумоу (чоловік, 45 років, проживає в Шанхайському храмовому ранчо, місто Ордос, автономний район Внутрішня Монголія, професія — скотар).

Ще 12 липня у пацієнта піднялася температура, втома, непритомність і діарея, він повернувся до Іньчуаня з Монголії та поїхав до лікарні.

13 липня він поїхав до іншоїї лікарні.

19 липня йому поставили діагноз.

На даний момент, відповідно до вимог автономного плану боротьби з чумою в надзвичайних ситуаціях, уряд автономного регіону розпочав реагування на надзвичайні ситуації чотирьох рівнів, а відповідні регіони та підрозділи повністю активували механізм реагування на надзвичайні ситуації відповідно до законів і правил, а також прийняли суворе управління класифікацією та контроль пов’язаних з епідемією територій.

Бубонна чума — одна з клінічних форм чуми — зоонозної природно-осередкової бактеріальної інфекційної хвороби, яка характеризується гарячкою, тяжкою інтоксикацією, геморагічним синдромом, серозно-геморагічним ураженням легень, лімфатичної системи з утворенням бубонів, нерідким септичним перебігом і високою летальністю.

Коментарі

Позначки: ,