У Киргизії хворих на коронавірус лікують отруйною рослиною

Новини 17 Квітня, 2021 274
Киргизькі лікарі лікують хворих на коронавірус отруйною рослиною

Киргизькі лікарі лікують хворих на коронавірус отруйною рослиною

Киргизькі лікарі лікують хворих на коронавірус “іссик-кульським коренем”, або аконітом джунгарським (Aconitum soongaricum) – дуже отруйною трав’янистою рослиною.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише “Четверта студія”.

“У стаціонарах під наглядом лікарів близько 200 хворих на коронавірус приймають “іссик-кульський корінь”. Ми даємо його хворим, які переносять хворобу в легкій формі, ніхто з них не помер”, – повідомив глава МОЗ Киргизії Алимкадир Бейшеналієв.

За його словами, наразі в країні проходять клінічні випробування препарату, який було розроблено для лікування коронавірусу. “Препарат проходить третю стадію клінічних випробувань. Тільки-но стане відомо про користь препарату, ми маємо намір його зареєструвати”, – зазначив міністр.

Бейшеналієв повідомив, що ліки необхідно приймати в гарячому вигляді. “Якщо випити їх у холодному вигляді, то людина помре через п’ять хвилин”, – сказав він.

Зі свого боку Всесвітня організація охорони здоров’я поширила в п’ятницю заяву, в якій йдеться, що ВООЗ не має даних про ефективність Aconitum soongaricum.

“Препарат, який не пройшов клінічних досліджень, не може бути зареєстрований і рекомендований для широкого використання населенням. Наразі ВООЗ не має даних щодо ефективності та безпеки Aconitum soongaricum для лікування COVID-19”, – йдеться в заяві.

Коментарі

Позначки: ,