У курортному Моршині розпочалася вакцинація населення (ФОТО)

Новини 17 Квітня, 2021 127
У курортному Моршині розпочалася вакцинація населення. Фото: Суспільне Львів

У курортному Моршині розпочалася вакцинація населення. Фото: Суспільне Львів

У п’ятницю, 16 квітня, у курортному місті Моршин на Львівщині стартував пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я із вакцинації мешканців міста від COVID-19. Відтак усе доросле населення зможе безкоштовно щепитись вакциною CoronaVac.

Про це повідомляє Суспільне Львів, пише “Четверта студія”,

Аби вакцинуватися потрібно зареєструватись та відвідати один із чотирьох пунктів щеплення. Вирішив вакцинуватися житель Моршина Іван Дудик. Чоловік каже, після вакцинації почуває себе добре.

Разом із Іваном вакцинується дружина — Еліна. Жінка розповіла, що працює в ресторані та часто контактує з людьми, тож вирішила вакцинуватися заради безпеки.

Моршин обрали для вакцинації через економічні збитки, каже міський голова Руслан Ільницький. Адже через пандемію ніхто не їде відпочивати у санаторіях. Тож у такий спосіб хочуть повернути відпочивальників.

“Три тижні ми працювали над формуванням так званої бази даних людей, які хочуть вакцинуватися, в разі, якщо така можливість буде і в нас сформована така база десь понад 50%. Коли ми дійшли до 50%, ми розуміємо, що ще 20 % ми зможемо наздогнати в процесі вже самої вакцинації”, — каже міський голова Моршина Руслан Ільницький.

У Моршині мешкає понад 4 тисячі 200 людей. Вакцинувати хочуть усе доросле населення. Їх у місті 2 тисячі 400. Плюс тисяча немісцевих, які працюють у місті.

Серед людей на вулицях міста, з якими поспілкувалися кореспонденти Суспільного, думки розділилися. Половина опитаних за вакцинацію та вважає це єдиним способом боротьби з коронавірусом. Ще половина побоюються щодо стану свого здоров’я або вважають себе здоровими.

На першому етапі вакцинації в місті є півтори тисячі доз. Якщо буде залишок вакцин, їх повернуть в Обласний лабораторний центр МОЗ.

Коментарі

Позначки: , ,