У Кривому Розі на балкон багатоповерхівки злетілися десятки летючих мишей (ФОТО)

Новини 02 Грудня, 2019 2 348

Ілюстрація: kh.depo

Рятувальники зняли 42 летючих миші

У місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині,  рятувальникам довелося діставати з балкона 42 летючих миші.

1 грудня в Кривому Розі на балконі квартири, розташованої на шостому поверсі дев’ятиповерхового будинку, мешканці виявили аж 42 летючих миші.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на «Дніпро вечірній».

Оскільки в місті відсутні служби з вилову тварин і птахів, господарі квартири звернулися в службу «101».

Про рятувальну операцію рорзповів криворізький рятувальник Анатолій Ващенко.

Співробітники ДСНС оперативно прибули за вказаною адресою, виловили кажанів і помістили в коробку.

В даний час шукаємо, кому їх передати, – повідомив Анатолій Ващенко.

Фото: “Дніпро вечірній!

Довідково. Кажан (Летюча миша: те саме, що кажан) веде нічний спосіб життя, а вдень відсипається в укритті, і тому його важко побачити. На відміну від інших ссавців, кажани сплять униз гловою, причепившись до опори кігтиками задніх лапок. Їх верхні (передні) кінцівки видозмінилися в крила, але можна розгледіти великий палець і ще чотири дуже довгі пальці, сполучені перетинкою зі шкіри. На крило, як кажуть пілоти, летюча миша стає, відчепившись від опори і каменем падаючи вниз, при цьому встигає розкрити свої руки-крила: просто ас! Примітно, що траєкторія маху кожного крила – у формі цифри 8, це природний феномен кажанів.

Стосовно зовнішнього вигляду, то навряд чи хто без звички візьме кажана в руки: надто вже лиховісний вираз крихітної мордочки, половину якої займає паща, утикана двома рядами гострих зубів. Але це не агресія, а превентивний захід безпеки. Кажан ніколи не нападає на людину і всім своїм виглядом просить тільки про одне: залиште мене в спокої, дайте прожити відпущені природою 15-30 років і відтворитися в потомстві.

Коментарі

Позначки: ,