У Кракові відкрили виставку львівського модернізму

Новини 29 Листопада, 2017 263

“Львів, 24 червня 1937. Місто, архітектура, модернізм” розповідає про досягнення львівських урбаністів та архітекторів

У Міжнародному центрі культури в Кракові представлено понад 250 експонатів з надбань кількох музеїв – макети львівських пам’яток архітектури, фотографії та обладнання міжвоєнного періоду, – повідомляє “Польське радіо”.

Експозиція “Львів, 24 червня 1937. Місто, архітектура, модернізм” розповідає про досягнення львівських урбаністів та архітекторів, – каже директор Міжнародного центру культури професор Яцек Пурхля:

“Ми показуємо львівське середовище, яке в міжвоєнний період відігравало велику роль у масштабі Центральної Європи як кузня артистів, архітекторів, що займалися сучасністю. Сьогодні в Польщі неможливо збагнути феномен Ґдині, довоєнних Катовиць без плеяди видатних архітекторів, які сформувалися, здобули освіту у Львівській політехніці. Вона була кузнею цього мислення”.

Як додав професор Яцек Пурхля, українці щораз більше доцінюють архітектуру модернізму. Прем’єра виставки “Львів, 24 червня 1937. Місто, архітектура, модернізм” відбулася в Музеї архітектури у Вроцлаві як захід проекту Європейська столиця культури 2016. На потреби презентації в Кракові її змодифіковано й розширено.

Коментарі

Позначки: , ,