У Кракові через наплив українців побудують православний храм

Новини 16 Вересня, 2019 666

Краків/Фото з відкритих джерел/автор: Андрій Бондаренко

Міські депутати Кракова підтримали продаж ділянки під будівництво храму місцевій православній громаді.

За декілька років у Кракові побудуть новий православний храм. У середу, 11 вересня, місцеві депутати погодилися передати парафії із 95-відсотковою знижкою ділянку площею майже 33 ар на вулиці Вьослярській. Парафія має заплатити понад 55 тис. злотих (12,7 тис. євро) за землю, вартість якої складає 1 млн 116 тис. злотих (258 тис. євро).

Про це інформує РІСУ.

Як зазначається, з проханням передати ділянку під будівництво храму до влади Кракова звернувся православний єпископ Лодзько-Познанської єпархії Польської Автокефальної Православної Церкви Афанасій Нос.

Він пояснив, що краківська парафія динамічно розвивається, в основному у зв’язку із великим напливом українців, а храм у кам’яниці на вулиці Шпітальній у центрі Кракова не може помістити усіх вірян.

Парафія Успіння Пресвятої Богородиці охоплює усе Малопольське воєводство, за винятком кількох повітів.

«Ми дуже вдячні, і я говорю це від імені православних жителів Кракова, бо здійснюється мрія, аби у місті була окрема церква», — сказав журналістам священник православної парафії, отець Ярослав Антосюк.

За його словами, нині на щотижневі богослужіння у Кракові приходять приблизно 200—300 осіб, а на Великдень — навіть декілька тисяч вірних.

«В останні роки прибувають українці, але наша парафія об’єднує не тільки їх. У Кракові ми маємо велику міграцію висококваліфікованих працівників із різних країн, зокрема з Греції, Грузії, Білорусі, Росії та студентів із Болгарії і Румунії», — сказав священник.

Парафія хоче побудувати невеликий храм, що помістить приблизно 600 осіб. За словами Антосюка, над початковою концепцією працюють декілька краківських архітекторів.

«Ми не будемо споруджувати масштабного храму, це буде акуратний об’єкт, що чітко свідчитиме про те, що це церква. Проєкт буде здійснюватися лише для наших потреб», — заявив він.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,