У КМДА заявили про загрозу зриву заходу до 9 травня

Новини 09 Травня, 2021 128

У КМДА заявили про загрозу зриву заходу до 9 травня

Через усну заборону Міністерства культури захід до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Києві перебуває під загрозою зриву. Проте згодом у міністерстві заявили, що не видавали жодних заборон.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, передає пресслужба КМДА, інформує Четверта студія.

За її словами, технічне обладнання для монтування сцени не пропускають на територію Національного музею історії України у Другій світовій війні.

“Це традиційний захід, який відбувається у Києві щорічно понад 20 років. Сьогодні зранку нам стало відомо, що техніку та обладнання для монтування сцени не пропускають на територію музею. Пояснити причини такого рішення керівництво музею не може й посилається на пряму усну заборону Міністерства культури”, — сказала Хонда.

Вона додала, що жодних документів, які б підтверджували це рішення Міністерства культури, у керівництва музею немає. Заступниця голова КМДА вважає, що фактично йдеться про спробу зриву проведення щорічного заходу.

Згодом у Мінкульті заявили про відсутність будь-яких усних заборон для проведення заходів на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Там повідомили, що запит від КМДА на проведення заходів отримали 7 травня.

“Перевіривши, що проведення заходів розмежовано в часі, аби не допустити порушення санепідемвимог, дозвіл було надано. Сьогодні, 8 травня, усе технічне обладнання для монтування сцени було пропущено на територію Національного музею історії України у Другій світовій війні. Поетапний запуск техніки на території музею був пов’язаний із розмежуванням її обсягів. Аби не допустити порушення карантинних обмежень. З 12-ї години було розпочато монтаж сцени”, — пояснили у пресслужбі Мінкультури.

При цьому в міністерстві висловили стурбованість тим, що жоден із представників столичної влади не звернувся до відомства, “щоб з’ясувати перебіг справ, вибравши шлях публічного скандалу”.

9 травня на території Національного музею історії України у Другій світовій війні запланована подія “Пам’ятаємо — Перемагаємо!”, а також поминальні богослужіння за жертвами війни.

Коментарі

Позначки: