У Карпатах випав майже метровий шар снігу (ФОТО)

Новини 08 Лютого, 2021 2 292
У Карпатах випав майже метровий шар снігу

У Карпатах випав майже метровий шар снігу

Сьогодні в українських Карпатах місцями намело більше метра снігу.

Про це повідомляє відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру, пише “Четверта студія” з посиланням Варта1.

Так, у районі сніголавинної станції Пожежевська у підніжжі гори Пежижевська, що біля найвищої вершини Карпат Говерли, висота снігового покриву на ранок 8 лютого становила 60-132 см, сніг злежаний, вологий. На сніголавинному посту Драгобрат (однойменна долина у гірському масиві Свидівець на Закарпатті) висота снігового покриву становила 99 см. Скрізь температура плюсова. А поблизу станції Плай (полонина Боржава, Закарпаття) намело 50-65 см, сніг насичений водою, слабо закріплений.

Додамо, що на горі Піп Іван Чорногірський – одній з найвищих вершин українських Карпат на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей – на ранок 8 лютого йшов дрібний сніг. Тут тримається 3 градуси морозу, повідомляє Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост. “Станом на 08:20, 08.02.2021 на г. Піп Іван Чорногірський температура повітря -3°С, вітер південно-західний 14-15 м/с., хмарно, дрібний сніг.” – йдеться у повідомленні Чорногірського гірськового пошуково-рятувального посту.

 

Коментарі

Позначки: ,