У Карпатах спустили з гори 55-річного львів’янина

Новини 22 Жовтня, 2019 1 248

Вигляд на гору Велика Сивуля з гори Мала Сивуля/Вікіпедія

На Івано-Франківщині розшукали і доставили до  гірського села туриста зі Львова, який у горах відстав від своєї групи.

Як повідомляє “Четверта студія” з посиланням на ДСНС в Івано-Франківській області, 21 жовтня о 20:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в районі гори Сивуля, на території Рожнятівського району, відстав від туристичної групи та заблукав 55-річний турист, житель міста Львів.

О 21:10 для проведення пошукових робіт залучено рятувальників Осмолодського пошуково-рятувального відділення спеціальної пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області (4 чоловік на 1 одиниця техніки).

О 23:20 пошуково-рятувальним відділенням знайдено заблукалого туриста, супроводжено до оперативного автомобіля та доставлено до села Осмолода. Стан задовільний.

Довідка. Велика Сивуля — гора в Українських Карпатах. Одна з вершин однойменного хребта, найвища гора масиву Ґорґан. Розташована в Івано-Франківській області на вододілі верхів’їв річок Лімниці та Бистриці Солотвинської. Висота — 1836 м. Складена сірими грубошаровими пісковиками. Вкрита кам’яними розсипищами й осипищами пісковикових уламків розміром до 3 м, що сприяє поширенню обвально-осипних процесів, особливо у місцях знищення дерев і чагарників. «Кам’яні річки» опускаються схилами до висоти 1400 м і нижче. Рослинність до висоти 1400—1600 м представлена ялиновими лісами, вище — криволісся з сосни гірської (жерепу). Відкриті кам’яні розсипища вкриті лишайниками і мохами. Найближчі населені пункти: Осмолода, Стара Гута, Бистриця.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,