У Карпатах радять утриматись від походів у гори

Новини 10 Грудня, 2022 169
Засніжені Карпати. Фото: Олександр Ганущин

Засніжені Карпати. Фото: Олександр Ганущин

Через можливе сходження лавин

Синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку 3 рівня у Карпатах на суботу, 10 грудня. Туристам радять утриматися від походів на високогір’я

Про це повідомляє відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру “Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах”, передає “Еспресо.Захід”. 

“Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з вiдлигою та опадами у виглядi дощу та мокрого снiгу, очікується 10-11 грудня на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей”, – йдеться в повідомленні.

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Синоптики радять утриматись від походів на високогір’я.

В Івано-Франківську й області 10 грудня прогнозують хмарну погоду з проясненнями, помірний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря – по місту: вночі 1-3⁰ тепла, вдень 5-7⁰ тепла; по області: вночі від 1⁰ морозу до 4⁰ тепла, вдень 4-9⁰ тепла. У високогір’ї Карпат температура вночі становитиме від 1⁰ морозу до 4⁰ тепла, в вдень – 4-9⁰ тепла.

У Закарпатській області 10 грудня очікується також хмарна погода. Вночі переважно значні, місцями сильні дощі, на високогір’ї значний мокрий сніг, вдень дощі, на високогір’ї з мокрим снігом. Подекуди туман, на окремих ділянках гірських доріг ожеледиця. Вітер південно-східний 8-13 м/с. Температура повітря вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° тепла.

Коментарі

Позначки: