У Карпатах на двох українців напав ведмідь

Новини 08 Грудня, 2021 407

Фото ілюстративне. Джерело: travel-world

У румунських Карпатах на двох людей напав ведмідь. Постраждалими виявилися 28-річний українець та 32-річна українка. 

Як пише “Четверта студія”, про цю подію повідомили у Службі з надзвичайних ситуацій міста Прахова.

Подія трапилася поблизу замку Пелеш (Castelul Peles). На місці події негайно прибули рятувальники з повіту Прахова, щоб надати допомогу туристам, які отримали травми ніг і рук. Згодом українців госпіталізували.

«Минулої ночі дзвінком на номер 112 диспетчеру повідомили про інцидент, під час якого в районі замку Пелеш двоє туристів з України зазнали нападу ведмедя. Дзвінок надійшов з Бухареста від подруги туристів», – йдеться у їх повідомленні.

Однак пізніше мер міста Сінай Влад Опря розповів, що розмовляв з одним із туристів, і той повідомив, що ведмедиця з дитинчатом були налякані петардами, кинутими іншими людьми.

Ведмедиця очевидно спробувала захистити свого малюка та побігла назустріч людям, які опинилися між ними. Ті змушені були тікати і перестрибнути через паркан, тому і отримали травми, зачепившись за колючий дріт.

У чоловіка поранення руки та ноги, у жінки – ноги. Наразі постраждалі українці перебувають у лікарні Сіная.

Місцева служба з надзвичайних ситуацій оприлюднила повідомлення із закликом до жителів та туристів району бути обережними при зустрічі з дикими тваринами.

Хоча ведмедицю впізнали, а пізніше побачили та навіть сфотографували інші туристи на стоянці неподалік від місця інциденту, оперативна група рятувальників вирішила не чіпати тварину та не переміщувати в іншу місцевість.

Коментарі

Позначки: ,