У Івано-Франківську встановили рекорд у крижаній воді (ФОТО)

Новини 20 Січня, 2021 262

Фото: Галка/Юрій Валько

Рекорди у крижаній воді і винні фестивалі біля місця занурення

Якщо ви не могли уявити, що може бути абсурднішим за масові купання у крижаній воді, то ми вам принесли топ-контент: підіймання гирі під час занурення у крижану воду для встановлення рекорду.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у дописі «Телебачення Торонто» у ФБ.

Як зазначається, «19 січня у Івано-Франківську відбулося встановлення першого в Україні такого рекорду під гаслом «Спорт проти рекордів». І це не жарт!

За умовами рекорду, потрібно було зануритися, вийти у воду по пояс і підіймати 16-кілограмову гирю протягом однієї хвилини.

Було 19 учасників, які підійняли гирю 695 разів. Цей результат відправлять представникам Книги рекордів, бо ті не змогли приїхати через карантин.

А найбільше підійняв гирю працівник патрульної поліції — 59 разів за одну хвилину».

Як зазначив у коментарі до допису Юра Уитэн, «тим в часом в Ужгороді це переросло у фестиваль із шашликами та вінішком».

Як повідомляє “Галка”, на берег річки Бистриця Надвірнянська за йорданською водою прийшло десятки франківців, інформує. Цьогоріч, у зв’язку з карантином, не було анонсів про освячення води ні від церкви, ні від влади. Чимало франківців прийшли на вже традиційні місця для купання – до Бистриці Надвірнянської (позаду ресторану “Легенда” на вулиці Володимира Івасюка), на берег річки Бистриця Солотвинська (позаду ресторану металобази на вулиці Пасічній) та до центрального міського озера. Після освячення води чоловіки та жінки пірнули в крижану воду. На місці події працюють муніципали та рятувальники, які допомагають людям вийти з води та слідкують за порядком. Додамо, що сьогодні зранку на вулиці було -13°C.

Як пише Ungvar.info, хресною ходою ужгородці вирушили до Православної Набережної. Там батюшка освятив Йордань – ополонку вирізану у формі хреста.  Далі отець освятив воду, яку принесли з собою віряни.  Після освячення води ужгородці попрямували до святої купілі. Не зважаючи на пандемію, пірнути у святу воду назбиралась чимала черга.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,