У Хмельницькому після проходження ВЛК чоловік помер у лікарні

Новини 02 Квітня, 2024 83

Родичі загиблого подали офіційну скаргу в Міноборони

Мешканця Хмельницького затримали на вулиці, після чого погрожували йому. У чоловіка піднявся тиск, а за кілька днів він помер у лікарні.

Про випадок повідомила мама військовослужбовця Наталія Антонюк у себе в соцмережах, передає «Еспресо».

Так за словами матері, Панасюка Андрія представники ТЦК захопили 27 березня 2024 року в магазині на вулиці Тернопільській у Хмельницькому. Чоловіка відправили у приміщення, де йому погрожували, від чого у нього піднявся тиск.

На прохання про допомогу ніхто не відреагував, зокрема Андрію відповіли, що йому «допоможуть під Авдіївкою».

«У ніч з 27 на 28 березня зробили нейрохірургічну операцію. Велика їм подяка. Але, ураження головного мозку виявились несумісними з життям»,  зазначила мати Андрія.

Постраждалого поховали 31 березня, після того, як його за його життя 2 доби боролися медики.

Разом з тим, у пресслужбі Хмельницького обласного ТЦК та СП відреагували на ситуацію та написали, що Панасюк «перебував у розшуку та уникав служби в Збройних Силах України». Крім того, при уточненні облікових даних з’ясувалося, що законних підстав на отримання відстрочки (які передбачені статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію») Андрій начебто не мав.

Зокрема, Андрія направили на обстеження до лікарні, після того, як він пройшов ВЛК і в нього виявили захворювання.

«Погіршення стану здоров’я військовозобов’язаного та настання летального випадку відбулось вже в медичному закладі під час дообстеження. Відтак інформація, яка розповсюджується в соцмережах про ігнорування скарг громадянина на стан здоров’я – не відповідає дійсності. Як і про фізичний вплив чи погрози зі сторони військовослужбовців територіального центру комплектування», – написали у офіційній відповіді в ТЦК.

Родичі загиблого подали офіційну скаргу в Міноборони.

Коментарі

Позначки: ,