У Херсоні госпіталізували хворого, який прилетів з Китаю

Новини 30 Січня, 2020 89

Фото: Укрінформ

У Херсоні госпіталізовано з застудою 46-річного чоловіка, який прибув з Китаю.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Укрінформ, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко повідомив, діагноз коронавірус 2019-nCOV у нього наразі не підтверджується.

«Немає ніяких підозр, приїхав херсонець, який був у Китаї, у Пекіні. Два дні тому людина захворіла. Його госпіталізували», – зазначив Короленко.

Директор обласної інфекційної лікарні Володимир Мітковський розповів, що чоловік звернувся до лікарів з застудою, збентежило лише те, що прибув він з Пекіну. «Хворий отримує протизапальну терапію, самопочуття нормальне у хворого. На коронавірус не схоже зовсім», – зазначив Мітковський.

За словами Короленка, зараз головне завдання для влади – вжити заходи щодо попередження випадків захворювання на коронавірус. Тому така увага до людей, які прибувають з тих країн, де вже підтверджено, що там є такі хворі. Важливо також захистити медичний персонал, зазначив Короленко.

Він додав, що проблемним для Херсону є те, що китайські товари з одеського ринку йдуть і в Херсон. Товари супроводжують люди, які, закупають товар у Китаї.

Раніше повідомлялося про 4 підозри на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV в Україні. Всі випадки не підтвердились.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів (40 видів), що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та утруднене дихання.

 

Коментарі

Позначки: , ,