У громадському транспорті Львова збережено пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків (ВІДЕО)

Новини 21 Травня, 2021 123

Фото: Варіанти

Сьогодні виконком прийняв два рішення про збільшення вартості проїзду у міських автобусах, трамваях і тролейбусах. Затверджений тариф – соціальний, адже він дещо нижчий за економічно обґрунтований. Водночас, у транспорті збережено пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків, зокрема і пенсіонерів. На цьому наголосила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР

«Сьогодні прийнято два рішення виконавчого комітету про коригування тарифу до 10 грн. Перед тим були проведені громадські обговорення і слухання з громадою міста. Також були проведені економічні розрахунки щодо того, яким має бути економічно обґрунтований тариф. Економічно обґрунтований тариф у електротранспорті – 12 грн, у автомобільному транспорті – 14 грн, але, враховуючи громадські обговорення і матеріальну можливість наших мешканців, ми сьогодні рішенням виконавчого комітету відкоригували тариф до 10 грн.

Всі пільги для пенсіонерів та інших пільгових категорій громадян, які передбачені чинним законодавством і ухвалами сесії міської ради, є збережені. Тому пільгові категорії мають безкоштовний проїзд.

Говорячи про електричний транспорт, вартість квитка у кіосках буде 9 грн. Якщо купувати квиток через смартфон – наприклад, через Приват24 чи відповідні термінали, то його вартість буде 8 грн 50 коп. Це також значне здешевлення. Якщо студент купуватиме квиток у водія, то його вартість буде 5 грн, якщо через відповідні мобільні додатки – також дешевше. Тому це такий соціальний проект, бо пільги зберігаються, і якщо купувати квиток у смартфоні, що є зручніше і швидше, то квиток теж буде дешевшим.

Хочу зазначити, що дохідна частина наших підприємств – і АТП-1, і «Львівелектротрансу», відображається у фінансових звітах. Тому мешканці міста зможуть бачити, у зв’язку з коригуванням тарифу, наскільки збільшиться дохідна частина підприємства. І це можна побачити на сайтах цих підприємств і на сайті міської ради. Також коригування тарифу дозволить зменшити дотацію цих підприємств, і ті кошти, якими ми їх дотували, зможемо скерувати на садочки, школи, охорону здоров’я», – розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Коментарі

Позначки: , ,