У Гірнику завершують реконструкцію та добудову школи

Новини 26 Липня, 2023 66

У Гірнику завершують реконструкцію та добудову школи

Сьогодні, 26 липня, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод оглянув хід робіт із реконструкції та добудови загальноосвітньої школи I-III ступенів в смт. Гірник.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Цьогоріч ремонтні роботи в освітньому закладі фінансують у розмірі 8,3 мільйона гривень  з Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення за рахунок коштів обласного бюджету.  Ще 3 мільйони гривень додає до цієї суми місцева громада.

Школу в Гірнику будують уже багато років. Фінансувався процес з різних бюджетів, в тому числі державного. Загальна кошторисна вартість об’єкту – понад 130 млн гривень. Наразі триває друга черга будівництва, для повного завершення ремонту, минулого тижня Червоноградська міська рада прийняла рішення про виділення додаткових 2 мільйонів гривень на закупівлю меблів та обладнання для покращення якості навчального процесу.

«Наразі учні Гірницької гімназії Червоноградської міської ради змушені навчатись у пристосованих приміщеннях дошкільного навчального закладу № 4 Червоноградської міської ради. Завершити реконструкцію ми спільно з громадою та Львівською обласною військовою адміністрацією, плануємо цього року. Це забезпечить якісним навчальним простором 410 учнів», – каже заступник Львівської обласної ради Юрій Холод.

Червоноградська громада – одна з тих громад, які беруть активну участь у розміщенні осіб, які змушені покинути свої домівки внаслідок активних бойових дій, так за час повномаштабного вторгнення на її території знайшли прихисток понад 11,7 тис. осіб. Частина з нових мешканців – діти, які також потребують освітнього простору.

Коментарі

Позначки: , , , ,