У Франківську запустили клуб знайомств та взаємопідтримки для переселенців літнього віку

Новини 08 Січня, 2024 35

«Всі свої»

В Івано-Франківську на базі культурно-освітнього та волонтерського Гончаренко центру запустили безкоштовний клуб знайомств та взаємопідтримки для людей літнього віку: франківчан та переселенців.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Гончаренко.центр.

За словами директорки освітнього простору Оксани Кузьменко, основна мета клубу — допомогти людям літнього віку знайти нові знайомства та взаємопідтримку.

«До Гончаренко центру приходять люди різного віку — від 4 до 80 років. Із запуском курсів цифрової грамотності для пенсіонерів до нас доєдналося ще більше активних франківчан та переселенців. Вони дуже ініціативні: постійно пропонують ідеї нових активностей, збираються на творчі вечори та обговорюють досвід один одного. Тому команда простору й вирішила створити клуб знайомств та взаємопідтримки, де люди старшого віку можуть створювати власну творчу спільноту та допомагати одне одному у непрості часи», — зазначає Оксана Кузьменко.

Як зазначають у просторі, модерувати зустрічі буде досвідчена психологиня Катерина, а в планах — побудувати цілу спільноту навколо ідеї клубу. Доєднуватися до занять запрошують як франківчан, так і переселенців.

«З початку повномасштабного вторгнення до Франківська приїхали переселенці з різних куточків України — від Мелітополя до Херсону, від Харкова до Миколаєва. Серед них багато пенсіонерів, які опинилися тут без рідних, далеко від своєї домівки. Ми хочемо, аби вони не почувалися самотніми, а могли збиратися в дружньому колі, знайомитися, робити спільну справу та ділитися своїм досвідом. Віримо, що наша ініціатива допоможе в інтеграції та соціалізації переселенців, а згодом клуб перетвориться у справжню спільноту активних та творчих людей. У цьому і є сила українців: ми все робимо разом. І у нас «всі свої», незалежно від віку та місця, звідки приїхали», — додають у Гончаренко центрі.

Зустрічі відбуватимуться щопʼятниці о 15:30 за адресою вул. Шашкевича, 1/1 (Гончаренко центр Івано-Франківськ). Для участі франківчанам та франківчанкам достатньо зареєструватися за цим посиланням.

Довідка

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Коментарі

Позначки: ,