У Франківську запустили безкоштовний клуб з вивчення китайської мови

Новини 27 Листопада, 2023 115

«Ні Хао, Прикарпаття!»

В Івано-Франківську на базі освітньо-культурного та волонтерського простору Гончаренко центр запустили безкоштовний клуб для вивчення китайської мови. Заняття відбуваються у форматі діалогу, а замість викладача зі студентами працюють модератори.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Гончаренко. центр.

За словами співзасновника клубу, студента Прикарпатського університету Дениса Сатановського, ідея запуску такого проєкту виникла раптово: із власної зацікавленості китайською мовою.

«Я почав вивчати китайську не так давно, і розумію, наскільки цінно та важливо перебувати всередині мовного середовища, комунікувати з іншими людьми саме китайською, обмінюватися досвідом та поглиблювати розуміння різних аспектів мови. Саме для цього ми й запустили нашу спільноту: аби пізнати Східну культуру та опанувати нову для більшості з нас мову», — зазначає Сатановський. 

Серед особливостей клубу — замість умовного «викладача» з учасниками курсу працює модераторка, яка вже 6 років вивчає китайську та володіє мовою на рівні HSK 4.

«Наша мета — навчати на основі співпраці та обміну інформації. Саме тому ми обрали формат модератора. Крім того, ми залучаємо до занять носіїв мови, що також неабияк мотивує студентів. Уявіть, вільно спілкуватися китайською, ще й не заплативши за це ані копійки. Хіба десь ще це можливо?», — ділиться директорка Гончаренко центру Івано-Франківськ Оксана Кузьменко.

Зустрічі учасників клубу відбуваються щотижня в освітньо-культурному центрі за адресою вул.Шашкевича 1/1. Приєднатися до вивчення китайської можуть усі охочі, для цього достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням.

Довідка

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Коментарі

Позначки: ,