У Франківську містяни повстали проти “червоної” зони (ФОТО)

Новини 31 Серпня, 2020 200

Фото:If.depo.ua

Комусь вигідно закрити Західну Україну, уряд роздмухує ситуацію,- Марцінків

В Івано-Франківську на протест вийшли ресторатори та підприємці, що працюють в галузі громадського харчування, спортивної сфери, освітніх послуг – представники приватних навчальних закладів, гуртків і мистецьких шкіл.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на If.depo.ua, сьогодні під Івано-Франківською міською радою протестували проти обмежень, пов’язаного із “червоною” карантинною зоною, підприємці – представники малого і середнього бізнесу.

На протест вийшли ресторатори та підприємці, що працюють в галузі громадського харчування, спортивної сфери, освітніх послуг – представники приватних навчальних закладів, гуртків і мистецьких шкіл.

“Великою несподіванкою стало входження Франківська у “червону” зону. Треба розуміти, що навчити дитину дистанційно грати на інструменті, танцювати чи малювати фактчино не можливо. Шкода, у місті три музичні школи, художня, хореографічна. Дітки представляли наше місто на конкурсах, а зараз вони не мають можливості займатися. Я вважаю, що треба було хоча б на місяць запустити навчання, дати вчителям можливість навести контакт з дітьми і підготуватися до дистанційного навчання. Сьогодні ми тут просимо прем’єр-міністра, президента подумати і не лишати людей творчих професій на межі виживання”, – сказала вчителька музичної шкоди з Франківська, яка з колегами вийшла на протест.

“Уряд забирає у наших дітей конституційне право на освіту”, – виступив міський голова Франківська Руслан Марцінків. Він зазначив, що категорично проти дистанційного навчання.

“Треба добиватися, зоби школи відкрили!” – звернувся до протестувальників мер.

Марцінків закликав не перетворювати зібрання на політичну акцію і утриматися від політичних заяв. Водночас, зазначив, що “комусь вигідно закрити Західну Україну” і додав, що уряд “роздмухує” ситуацію.

“Надіюся, що наша поліція, місцева, утримається і не буде вчиняти незаконних дій”, – звернувся мер Франківська до присутніх на протесті правоохоронців.

Марцінків запросив деоегацію від громади на сесію міської ради, зоби сформувати і прийняти звернення до уряду і глави держави.

“Ми розуміємо що епідемія є, але ми також розуміємо, що бізнес має працювати, діти мають навчатися у школі. Люди, які сьогодні вийшли хочуть працювати з дотриманням всіх обмежень та норм. Я вдячний міському голові, депутатам, які підтримала мене і скликали позачергову сесію. Ми сьогодні звернемося до Кабінету міністрів, щоб івано-Франківськ виключили з “червоної” зони. Ми будемо звертатися до поліції, щоб не штрафували підприємців, які будуть працювати. Якщо влада щось забороняє, то має запропонувати щось у замін. Але ми не бачимо ніякої компенсацій від влади”, – сказав підприємець, депутат міськради Микола Палійчук.

За минулу добу на Прикарпатті виявлено 165 нових випадків.

 

Коментарі

Позначки: , , ,