У Флоренції відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 09 Березня, 2021 1 187
У Флоренції відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку. Фото: Олег Синютка.

У Флоренції відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку. Фото: Олег Синютка.

Народні депутати від фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка та Микола Княжицький взяли участь у відкритті пам’ятника Тарасу Шевченку у італійському місті Флоренція.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Олег Синютка, пише “Четверта студія

“Сьогодні взяв участь у складі української делегації у відкритті в ФлоренціЇ пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Символічно, що це відбувається саме 9 березня у 207 річницю з Дня народження великого Кобзаря”, – розповів Синютка.

Як повідомляє КМДА, монумент встановили в знаковому місці – в центрі,  неподалік від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore. На площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate.

Автор пам’ятника, що виготовлений за кошти українських меценатів, – відомий український скульптор Олег Пінчук.

Мер Флоренції зазначив, що сьогодні два славетних міста – Київ та Флоренція – стали ще ближчими в своїй співпраці і побратимстві.

«Як Київ є столицею культури і мови України, так само Флоренція – столиця культури та мови Італії, – зазначив Даріо Нарделла. – Сьогодні, коли ми спільно маємо протистояти пандемії, культура допомагає відчувати нам свою ідентичність, укріплює духовність і наше побратимство. Тому ми тут сьогодні, на цій події, – заради спільного блага».

Нагадаємо, в 2015 року спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України та Італії в столиці України, на Володимирській гірці, відкрили пам’ятник італійському поету, що народився у Флоренції, Данте Аліг’єрі.

Сьогодні, у День народження Тараса Григоровича Шевченка, у Флоренції ми відкрили пам’ятник великому Кобзарю.

Автор…

Опубліковано Миколою Княжицьким Вівторок, 9 березня 2021 р.

 

Коментарі

Позначки: , ,