У дитячій лікарні на Орлика комплексно обстежують дітей після перенесеної коронавірусної хвороби

Новини 27 Травня, 2021 50

У Червоноградській міській лікарні провели реконструкцію приймального відділення

Міська дитяча клінічна лікарня Львова повідомляє усіх сімейних лікарів та батьків дітей, віком до 18 років, про можливість комплексного обстеження дитячого організму після перенесеного COVID-19.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Зі слів дитячого лікаря-нефролога Марти Секунди, якщо після перенесеного захворювання зберігаються будь-які патологічні стани зі сторони різних органів та систем, але збудник не виявляється, то йдеться про наслідки захворювання, які можуть називатися постковідним синдромом.

«Якщо ви помітили у ваших дітей симптоми порушення загального самопочуття – напади слабкості, болі в м’язах тощо, психоемоційні проблеми, в тому числі депресивні настрої, симптоми, пов’язані з ускладненнями дихальної системи, будь-які неврологічні прояви – болі голови, порушення зору тощо, то слід обов’язково звернутися за консультацією до медичних спеціалістів. Крім того, можуть виникати симптоми, що пов’язані з ураженням серцево-судинної системи, порушенням роботи шлунково-кишкового тракту та інших органів та систем», – пояснила вона.

Як розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт, кількість дітей із такими та іншими невідомими на сьогодні симптомами буде постійно збільшуватися.

«За річний період пандемії наша лікарня має власні спостереження щодо скарг та симптомів у дітей, які зверталися за допомогою після перенесеного COVID-19. Тому наша клініка повністю готова надавати допомогу – консультативну, діагностичну, лікувальну дітям після захворювання», – зазначив Дмитро Квіт.

Також, з його слів, у лікарні, звичайно ж, є можливість стаціонарного лікування із всебічними обстеженнями (лабораторними та інструментальними) на базі 3-го педіатричного відділення, що дає можливість залучати до консультацій вузьких спеціалістів педіатричного профілю, пройти курс гіпербаричної оксигенації у відділенні гіпербаричної оксигенації (ГБО) та спробувати новітні реабілітаційні технології у відділенні реабілітації.

Телефон для довідок: 293 07 27 – 3-тє педіатричне відділення, 293 07 35, 067 67 10 444 – поліклініка.

Коментарі

Позначки: ,