У дитячій лікарні Львова створять систему нейрохірургічної допомоги дітям з пухлинами мозку та хребта

Новини 06 Лютого, 2021 93

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На засіданні комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради депутати погодили звернення Благодійного фонду «Крила надії» щодо передбачення 22 млн грн для реалізації проєкту зі створення системи нейрохірургічної допомоги дітям з пухлинами мозку та хребта на базі відділення дитячої нейрохірургії КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова».

Про це інформує Четверта студія з посиланням на депутатський портал Львівської міськради.

Голова Благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська зазначила, що відділення нейрохірургії у Міській дитячій лікарні м. Львова – єдине відділення дитячої нейрохірургії у Західній Україні. Окрім інших завдань, хірурги проводять щонайменше 250 операцій на рік на головному та спинному мозку у дітей.

Для реалізації проєкту зі створення системи нейрохірургічної допомоги необхідно 25 млн грн. Ці кошти необхідні на придбання сучасного обладнання та інструментів, а також на проведення ремонтних робіт в операційній. Адже, як наголошує Наталія Ліпська: «Дитина повинна себе комфортно почувати під час операції. Це світова практика. На це нам теж слід передбачити кошти».

За словами очільниці благодійного фонду «Крила надії», з цієї суми 3 млн грн уже є. Ці кошти отримані минулого року у рамках громадського бюджету м. Львова.

Депутати одноголосно підтримали цей проєкт, який дасть можливість оперувати наймолодших пацієнтів у Львові, а не втрачати такий дорогоцінний час та гроші для перевезення їх для операції за кордон. «Собівартість такої операції в Україні 100 тис. грн, а її вартість закордоном 70-100 тисяч євро. Фактично «окупність» проєкту, якщо так можна говорити – становить 8 операцій», – зазначає депутат Львівської міської ради Євген КузикДепутатка Львівської міської ради Олена Пасевич наголосила, що цей проєкт – надзвичайно важливий, і на його реалізацію слід віднайти кошти. Своє ставлення висловили інші члени комісії, проголосувавши одноголосно за це питання.

«Тепер ми будемо звертатися до комісії фінансів та планування бюджету, щоб уже цього року закласти кошти в бюджеті міста на цей проєкт. Упевнений, що нам це вдасться», – наголосив голова комісії охорони здоров’я та соціального захисту населення Львівської міської ради Валерій Веремчук.

Наталія Ліпська зауважила, як тільки будуть виділені кошти, то проєкт буде реалізований упродовж семи місяців.

Детальніше з перебігом засідання комісії можна ознайомитися тут .

Коментарі

Позначки: , , ,