У Дублянах відкрили два дитячі будинки сімейного типу (ФОТО)

Новини 04 Листопада, 2018 1 548

Фото: Жовківська РДА

В даних будівлях зможуть проживати до 20 дітей

У місті Дубляни Жовківського району Львівщини, 2 листопада здали два об’єкти, де будуть створені дитячі будинки сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як повідомляє Жовківська РДА, це вже 59-ий та 60-ий будинки сімейного типу, споруджені всього за останніх півроку, в Україні за підтримки фонду «Міст в життя» з Німеччини (Stiftung DIE BRÜCKE ZUM LEBEN). Фонд фінансує та організовує будівництво будинків сімейного типу. Загальна площа кожної будівлі становить 306 кв.м., житлова- 274 кв.м. Вони будуються за спеціально розробленими стандартами та планом. В даних будівлях зможуть проживати до 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Сім’я, яка має власних дітей, може виявити бажання взяти на опікунство ще від 10 до 12 дітей-сиріт і поселитись в будинку, де створені всі умови для проживання.

На святкуванні відкриття звучало багато привітань та побажань від гостей, друзів та представників влади.

Вальдемар Шрьодер, голова благодійного фонду «Міст в життя», зауважив, що дбати про сиріт – його особливе покликання від Бога. Він певен, що діти-сироти знайдуть у цьому будинку сім’ю, яка своїм щирим ставленням і люблячим вихованням зміцнить в них надію на майбутнє, навчить добру і відкриє їм шлях до щасливого майбутнього. Цей будинок послужить мостом в самостійне життя багатьом дітям, які будуть взяті на виховання.

В свою чергу голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур зазначила, що у районі реалізується багато соціальних проектів.

«Тому ми сьогодні надзвичайно радіємо ініціативі голови благодійного фонду Вальдемара Шрьодера та пресвітера Церкви Євангельських Християн Баптистів Василя Черевка у спорудженні цих прекрасних будинків сімейного типу. Адже діти, які того потребують, отримають люблячу сім’ю і стануть, направду, рідними для прийомних батьків. Це є надзвичайно благородно та достойно робити такі справи, це є забезпечення самого себе і дітей Божими ласками впродовж подальшого життя. Велика подяка інвесторам, усім тим, хто долучився до створення цих будинків, бо це вперше у Жовківському районі створені ідеальні умови для проживання таких сімей, – зазначила голова РДА.

Як зазначається у повідомленні, внесок у здійснення дитячих мрій вклали депутати та голова Дублянської міської ради, які без жодних зволікань погодили виділення земельної ділянки під будівництво будинків сімейного типу.

Будинки відповідають найвищому класу згідно з європейською стандартизацією. На першому поверсі розміщено вітальні, укомплектовані меблями, кухню, їдальню, обладнану необхідною технікою та посудом, на другому поверсі – дитячі кімнати та спальні. У будинку також є пральня, котельня, кімната для сушіння білизни, гардеробна, декілька вбиралень та ванн. В одному з будинків проживатиме сім’я з Дніпровської області.

Фото: Жовківська РДА

 

Коментарі

Позначки: ,