У Дрогобицькому районі переселенці отримуватимуть криптовалюту

Новини 08 Червня, 2022 54
Вокзал у Львові зустрічає переселенців. Фото: Суспільне

Вокзал у Львові зустрічає переселенців. Фото: Суспільне

На Дрогобиччині розпочала свою діяльність програма підтримки для ВПО

Дрогобицька районна військова адміністрації у співпраці з провідною біржею криптовалют “Binance” та благодійною ініціативою «Паляниця» забезпечить фінансовою допомогою найбільш незахищені верстви людей, серед них і внутрішньо переміщені особи. Окрім того, допомогою можуть скористатись жінки, які мешкають у Дрогобицькому районі та є соціально незахищеними.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада, пише “Четверта студія”.

Розробники ідеї розповідають, що Львівська область стала одна з перших, де реалізовують проект допомоги ВПО.

Унікальність нової соціальної допомоги  в тому, що вона нараховується на криптогаманець. Звідти її потрібно вивести на банківську карту.

Розібратись із криптовалютою та механізмом застосування допомагатиме благодійна ініціатива «Паляниця», яка працює у партнерстві з Дрогобицької РВА. Волонтери цієї організації приїжджають у населені пункти, де перебуває найбільше ВПО та допомагають реєструватись у програмі та виведенням фінансової допомоги із криптогаманця.

Загалом, у Львівській області вже 1 000 осіб зареєструвалися та отримали фінансову допомогу. Очікують ще стільки ж людей для отримання соціальної допомоги. Сума виплати становить 75 доларів на особу, яка нараховуватиметься впродовж трьох місяців. Відтак загальна суми допомоги  225 доларів.

Для реєстрації потрібно мати смартфон, паспорт і довідку ВПО. Програма підтримки криптовалюти для ВПО діятиме лише для жінок від 18 до 80 років. У Дрогобицькому районі вже зареєстрували 20 осіб ВПО із села Опака, де мешкають внутрішньо переміщені особи. Загалом це жінки 40- 55 років.

Окрім того, цього тижня планується зареєструвати десяток осіб із села Довге,  а загалом 400 ВПО з Дрогобицького району.

Коментарі

Позначки: ,