У Дрогобичі запрацював навчально-практичний центр для слюсарів та електрогазозварників

Новини 30 Січня, 2021 1 053

У Дрогобичі запрацював навчально-практичний центр для слюсарів та електрогазозварників

У Вищому професійному училищі №19 м. Дрогобича відкрили навчально-практичний центр колісних транспортних засобів та зварювальних робіт.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Училище навчає кваліфікованих робітників для будівельної і автомобільної галузей, сфери обслуговування, громадського харчування та загальних для всіх галузей економіки.

«Розвиток економіки тісно пов’язаний із освітою. Наші заклади мають бути престижними, поважними, в них мають хотіти навчатись сучасні діти. Ми свідомі того, що про професійно-технічну освіту треба дбати, адже мусимо створити умови для практичних умінь. За останній рік є хороша тенденція щодо відкриття навчально-практичних центрів, і будемо йти в цьому напрямі далі. На відкриття центрів є закладені ресурси. Місцева влада теж має звертати увагу на такі заклади, хоча б на умовах співфінансування. Це наша спільна відповідальність. До реалізації цього проекту нині долучилась і держава, і обласний бюджет, і сам заклад», – зазначив під час відкриття центру заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

З метою поліпшення умов підготовки слюсарів та електрогазозварників, адміністрація закладу у травні 2020 року подала заявку в Міністерство освіти для включення училища №19 до переліку закладів, на базі яких планується створення навчально-практичного центру з ремонту колісних транспортних засобів та зварювальних робіт, на створення такого центру.

Для облаштування такого Центру з державного бюджету було виділено 1 260,00 гривень, більше як півмільйона скерували із обласного бюджету та ще майже 30 тисяч гривень виділили із коштів спецфонду училища.

«Наше училище уже з осені зможе набирати на навчання молодших бакалаврів передвищої освіти. В нас навчається більше тисячі учнів, готуємо фахівців за  різними спеціальностями: кухарів, перукарів, операторів програмного забезпечення, агентів з організації туризму, ковалів, газозварників, кравців. На нашій базі готуємо столярів, плиточників, штукатурів. І, звичайно, ж слюсарів і електрогазозварників. За рахунок спецфонду ми закупили меблі для гуртожитку, оновили їдальню, покращили інфраструктуру. Наша ціль – якісно навчати учнів, які будуть володіти навичками, що допоможуть їм бути затребуваними на ринку. Обладнання, яке ми закупили, дозволяє нам стверджувати, що ми обходимо навіть деякі станції технічного обслуговування за якістю обладнання. Коли наші майстри опанують нове сучасне обладнання, ми зможемо заробляти ще більше коштів для училища. Ми також займаємося благочинністю: ремонтували автівки, які волонтери привозили із зони АТО. Також ми готуємо страви на замовлення, відправляємо їх військовим на схід», – розповів директор навчального закладу Володимир Маринкевич.

Навчально-практичний центр складається із майстерень діагностики, технічного обслуговування, із кабінетів спецтехнологій тощо.

“Дрогобицьке вище училище має уже два навчально-практичні центри, і гадаю, що це – не межа. Контингент закладу потребує таких центрів. Училище має сильний, професійний колектив, який зможе реалізувати ще не один проект.  Спільними зусиллями ми зробимо більше”, – наголосив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти та науки, професійної освіти Іван Пикус.

Для навчання учнів у центрі придбали балансувальний стенд, гідравлічні автопідйомники, зварювальні апарати, компресори, електроінструменти та багато іншого. Окрім того, провели ремонтно-будівельні роботи у приміщеннях майстерень і кабінетів НПЦ.

Силами учнів та майстрів виробничого навчання пофарбували стіни, переклали керамічну плитку, встановили систему кондиціювання повітря у зварювальній кабінці та замінили загальне та місцеве освітлення.

Коментарі

Позначки: ,