У Дрогобичі театрали відсвяткували 80-річчя діяльності (ФОТО)

Новини 06 Грудня, 2020 135

Фото: Дрогобицька міськрада

Колектив Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича урочисто відсвяткував 80-річчя діяльності.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада, пише “Четверта студія”.

Урочистості відбулися у п’ятницю, 4 грудня. Впродовж кількох годин на сцені відбувалося видовищне дійство. Гості та запрошені мали змогу переглянути сценки та окремі номери з різних вистав. Актори згадували про свої здобутки, на екрані транслювали короткі ролики з життя театру.

Першою виставою було «Весілля в Малинівці» у далекому 1940 році.

Серед гостей та запрошених колектив театру, зокрема його керівника Миколу Гнатенка, привітали заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко, заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч, заступник голови Дрогобицької РДА Віталій Скоропад, заступник голови Дрогобицької районної ради Микола Андріїв, ректорка ДДПУ ім. І. Франка Надія Скотна, депутат ДМР Михайло Задорожний, начальник відділу культури ДМР Олег Яводчак, організатори Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі Віра Меньок та Ґжеґож Юзефчук, директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак та інші.

Сьогодні колектив театру має чим гордитися: це – вистави різного жанру, дитячі казки, сучасне мистецтво. Свою майстерність актори демонструють не лише на сцені у Дрогобичі, а й в Україні та за її межами.

Коментарі

Позначки: , ,