У Дрогобичі та Стебнику розпочали тестування на COVID-19 методом ІФА

Новини 09 Червня, 2020 573

Фото 4studio

У КНП «Дрогобицька міська поліклініка» та КНП «Стебницька міська лікарня» розпочали тестування методом імуно-ферментного аналізу. Цей вид тестування дозволяє оперативно визначити чи на даний момент людина є хворою на коронавірус, або ж чи вона вже перехворіла і в організмі виробились антитіла до цього захворювання. Про це інформує прес-служба Дрогобицької міської ради, пише Четверта студія

За два дні вихідних, 7 та 8 червня, провели вже 208 тестувань. З результатами аналізів зафіксовано випадки, коли люди вже перехворіли коронавірусом, відтак у них наявні антитіла. Першочергово тестують медиків та працівників дошкільних начальних закладів, які контактуватимуть з дітьми.

Про це у вівторок, 9 червня, у ході щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомив начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба.

За словами головного медика Дрогобича, через декілька днів ІФА-тестування зможуть пройти всі охочі. Вартість такого тестування у медичних закладах Дрогобича та Стебника буде значно нижчою, ніж у приватних лабораторіях та становитиме близько 150 гривень. Однак на разі фінансисти ще прораховують точну вартість послуги.

Коментарі

Позначки: , , ,