У Дрогобичі та Стебнику активно облаштовують житло для переселенців

Новини 08 Червня, 2022 97

Об’єкт у Дрогобичі будують за сучасною енергозберігаючою технологією каркасних споруд. Він матиме два поверхи і вміщатиме до 80 осіб

У місті Дрогобич споруджують модульний будинок на 12 квартир. Паралельно, у Стебнику переоблаштовують гуртожиток, у який планують заселити 32 сім’ї.

Про це повідомив мер Дрогобича Тарас Кучма, пише Четверта студія.

Будівельні роботи в активній фазі, тому ми разом із заступником Романом Москаликом та посадовцями перевірили терміни виконання робіт.

Кожен повинен усвідомлювати, що війна триває у всій країні. Вона змінила наше життя. Змінилася й наша громада. Тепер у нас є нові мешканці громади, яким потрібно житло. Сьогодні більшість мешканців проживає у навчальних закладах. Ці заклади потрібно готувати до нового навчального року. Тому, спільно з державними органами влади, нам потрібно подбати про гідні умови проживання громадян, які покинули свої домівки, втікаючи від обстрілів загарбників.

У зв’язку з тим, що терміни для виконання робіт стислі, роботи повинні тривати без вихідних, адже цінна кожна година, кожна доба. Після огляду об’єктів ми прийняли рішення про підсилення робочої сили на будівництві у Дрогобичі, оскільки вже у липні об’єкт мають оглянути посадовці з ОДА.

Об’єкт у Дрогобичі будують за сучасною енергозберігаючою технологією каркасних споруд. Він матиме два поверхи і вміщатиме до 80 осіб. Таких будинків плануємо спорудити кілька, з різною кількістю квартир.

У Департаменті міського господарства, спільно з соціальними службами міста, визначають критерії першочерговості надання житла для вимушено переміщених осіб.

Коментарі

Позначки: