У Дрогобичі Котермак, Франко, Шевченко, Бандера, Чорновіл, Міцкевич та Стефаник вітають Лесю Українку з Днем народження (ФОТО)

Новини 24 Лютого, 2021 280

Фото: Дрогобицька міська рада.

25 лютого відзначаємо 150 років з Дня народження Лесі Українки. У Дрогобичі найпочеснішими гостями ювілею будуть Іван Франко, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Степан Бандера, В’ячеслав Чорновіл, Адам Міцкевич та Василь Стефаник.

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради, пише “Четверта студія”.

Прикрашені святковими чоловічими метеликами та привітаннями у своєму стилі, пам’ятники визначних постатей вітатимуть Лесю Українку з Днем народження. Саме у такий оригінальний спосіб дрогобичанам та гостям міста нагадають про ювілей Лесі Українки.

«На жаль, досі у Дрогобичі нема пам’ятника Лесі Українки, але цього року ми постараємося вирішити це питання. Проте, маємо ліцей №4 названий Її іменем. З нагоди ювілею письменниці ми вирішили, що найповажніші чоловіки нашого міста у святкових метеликах привітають Лесю і сповістять всім про те, що 25 лютого – День народження Лесі Українки», – прокоментував заступник міського голови Андрій Ковч.

Креативну ідею реалізовують спільно з Туристично-інформаційним центром Дрогобича та КП «Служба муніципального управління».

Окрім того, що на пам’ятниках чіпляють святкові метелики, поруч встановлюють інформаційні таблиці з текстами-привітаннями у стилі вище зазначених постатей.

Як зазначив керівник КП «ТІЦ» Ігор Чава, святкові метелики допомогли виготовити у корпорації свят «Kristen Corporation». Тексти-привітання підготували Наталія Свойкіна та Галина Жубіль-Книш.

Коментарі

Позначки: ,